Pólyák

A baba az anyaméhben igen szűkös helyen, de kellemes melegben van. Így a születés után jól és biztonságosan érzi magát, ha körbe takarva még néhány hónapig napközben és alvás idején is babapólyában tartjuk őket.
A babáknak ez egy kellemes helyzet, és pozitív érzelmeket válthat ki, ha szorosan bepólyázzuk őket.


A pólyázás hosszú évek óta nagyon hasznosnak bizonyul, és nem véletlen, hogy Európa szerte egyre gyakoribb a kisbabák különböző módon történő bugyolálása.
Védőnők, szülésznők és a csecsemőgondozási tanácsadók nagy része egyetért abban, hogy az újszülötteket életük első pár hetében jó, ha pólyába bugyoláljuk. Régen az újszülötteket jól betekerték egy erre alkalmas lepedőbe, vászonba, vagy esetleg pokrócba, de a klasszikus pólya is nagy melegséget nyújtott.

A hazai védőnők többsége ajánlja a babapólyát, mert a síró csecsemők hamarabb megnyugszanak, a Moro-reflex következtében felriadó csecsemők hamarabb visszaalszanak, és jobban kezelhetőek az újszülöttek alvási zavarai is. Minden csecsemőgondozó hangsúlyozza, hogy az első hetek, hónapok kiemelt fontosságúak és a harmonikus fejlődést nagyban elősegíti az, ha az újszülött nyugodt, kiegyensúlyozott.
A másik legfontosabb érv a babapólya mellett, hogy használatával csökkenthetjük a bölcsőhalál előfordulásának kialakulását is.


A pólya jótékony hatását egyre többen fedezik fel újra, szerte a világon, hiszen számtalan olyan előnye van, amellyel elősegíthetjük az újszülött harmonikus fejlődését.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend: